Ritual de Sânziene (23 iunie 2020)

Vă scriem cu drag şi bucurie pentru a vă aminti că se apropie cu paşi graţioşi noaptea magică de Sânziene pe care vă propunem să o onorăm împreună printr-un ritual specific, în cadrul unui eveniment ce va avea loc marți, pe 23 iunie, de la ora 19:00, în Grădina Sticlarilor (Vasile Lascăr, 36). “Ofranda” propusă pentru particitare este de 130 ron. 

Dacă simţiţi chemarea de a vă alătura dansului de Sânziene şi de a celebra împreună această frumoasă sărbătoare ancestrală, vă aşteptăm înscrierile la

monica@psihologieanalitica.ro sau 0746107106 – Monica

sau 0742759337- Andreea

Vom crea o licoare fermecată cu stropi de Apă Vie, cu sclipiri de Poezie, 2-3 linguri de Folclor, multe Cununi de Flori, Flăcări de Inima și Soare cât cuprinde, un pic de Praf de Stele, pălălaie de Foc Vesnic, câteva Unduiri de Dans și Hora. Vom amesteca bine, horind roata, roată, să ne fie inima curată.

În noaptea de 23 spre 24 iunie se spune că se deschid cerurile, iar Sânzienele umblă prin văzduh dansând, cântând şi dăruind puteri miraculoase plantelor de leac, belşug roadelor, miresme florilor, noroc în dragoste şi frumuseţe fetelor.

Noaptea de Sânziene este considerată în tradiţia populară una dintre cele mai puternice nopţi ale anului, fiind închinată soarelui, iubirii şi fertilităţii. Tradiţiile concentrate în jurul nopţii de Sânziene îşi au rădăcinile într-un străvechi cult solar geto-trac şi sunt de o mare bogăţie simbolică. Despre toate acestea şi multe altele vom discuta marți, 23 iunie, de la ora 19:00.

Vă invităm ca în noaptea în care se deschid cerurile să învăţăm să ne să ne deschidem şi noi inimile către ele cu smerenie, iubire şi bucurie. Vom aprinde focul sacru purificator al transformărilor atât în exterior, cât şi în interior. Vom medita asupra lucrurilor de care avem nevoie să ne desprindem pentru a putea înainta spre înflorirea noastră asemeni delicatelor flori galbene care străjuiesc această noapte cu mireasma lor. Vom reflecta asupra lucrurilor pe care ne dorim să le trezim acum în noi aşa cum naturii îi sunt trezite de dansul Sânzienelor puterile de leac, tămăduire şi rodire.

Vom căuta să recuperăm din negura timpului vechile descântece şi incantaţii dedicate acestor benefice fiinţe diafane, supranumite Sfintele, Măiastrele, Frumoasele, Fermecatele sau Sânzienele.

PS: Ţinuta recomandată ar fi de culoare albă, galbena sau cât mai deschisă. Și dacă aveți ie, strai fermecat de poveste, veniți cu ea. Totodată, vă invităm să meditaţi asupra unor aspecte interioare de care doriţi să vă eliberaţi şi pe care să le reprezentaţi printr-un mic obiect simbolic de care sunteţi dispuse să vă eliberaţi odată cu acestea, spre purificare. Identificaţi şi o intenţie de nou început de drum şi aduceţi câteva seminţe de orice fel care să ilustreze angajamentul vostru pentru viaţa cea nouă.

Sânzienele voastre gazde în grădina fermecată vor fi:

Monica Daniela Găitănaru și Andreea Măiastra Aron

Monica Daniela Găitănaru: sunt formator şi psihoterapeut de formare analitică jungiană, cu specializare în Psihoterapie prin Dans şi Mişcare, în metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale şi în Mitogramă (metodă de explorare a mitului personal). Totodată, sunt mamă şi soţie, fiică şi nepoată. Menţionez acest lucru pentru că dincolo de toate studiile şi formările mele academice, consider că o pecete valoroasă asupra formării mele ca om a avut-o contactul meu, prin intermediul bunicilor, cu lumea străveche şi sacră a satului românesc. Am avut privilegiul să cresc în contact cu ritmurile naturii şi cu lumea magică a credinţelor populare strămoşeşti ce mi-a fost revelată cu graţie şi înţelepciune de către bunicele şi străbunicele mele. A fost o hrană preţioasă pentru sufletul meu, aflat atunci în plină formare, un prilej de uimire şi bucurie, cutremurare în faţa misterului acestei lumi şi contemplare a frumuseţii ei inexplicabile pentru mine la acea vreme. Arta bunicelor mele de a desluşi prin semnele naturii tainele nevăzutului a lăsat o impresie adâncă asupra mea. Toate micile magii cotidiene din lumea satului au îmbogăţit acei ani ai existenţei mele. Tot ele mi-au consolidat încrederea că viaţa omului nu este despărţită de viaţa lumii în care trăieşte, că suntem întotdeauna însoţiţi de forţele pline de tâlc ale lumii nevăzute şi că, respectând natura din noi şi din jurul nostru, vom putea trăi în armonie.

Mai multe despre mine și evenimentele pe care le organizez puteți afla pe psihologieanalitica.ro, ritualuridetrecere.ro si pe pagina mea de Facebook: Psihoterapeut Monica Daniela Găitănaru.

………

Andreea Maiastra Aron

Consilier Dezvoltare personală, Trainer în Arte Combinate, Terapie prin sunet cu toba samanică.

Andreea Măiastra e pasionată de sound healing, terapia cu artă și lucrul cu arhetipurile, tradițiile străvechi, ritualuri și tezaurul cultural ancestral al omenirii. pe care intentioneaza sa il regăseasca, retrezeasca, reinterpreteze și recreeze într-o cheie moderna, a noilor oameni ce suntem.
Dansează cu focul ca modalitate de a trezi în ea și în ceilalți energia divinului feminin, sub forma lui de flacără.
Andreea lucrează cu sunetele vindecatoare prin voce și tobă șamanică și organizează ateliere de soundhealing și cercuri de sunet.
Pasarea Măiastră este un simbol care o călăuzește și o învață cum să cânte, să în-cânte și să renască prin Doina, Dorul și Duhul ei…

De mai multe ați vrea să știti, intrati pe net, nu vă sfiiti, surprize faine, o să gasiți :Fbk Maiastra Art

https://andreeaaron.wixsite.com/andreea-aron

Dragi Sânziene Cosânzene, Vă așteptam cu drag si dor, marți 23 iunie în Grădina Fermecată, Grădina Sufletului, să plivim buruienile, să plantam semințe de vise și să înflorim inimile deschide!

Comentează