Ritualul – cale de acces spre claritate și încredere

În fiecare zi participăm la manifestări ale Universului și ale sufletului nostru: uneori mici semne, alteori seisme evidente, toate încercând să ne conecteze cu Femeia Sălbatică sau Eroul ce stă înăuntrul profund al fiecăruia dintre noi, dar care ne sunt străini și inaccesibili. Cufundați în rutina unor obiceiuri care, de multe ori, ne fac rău.

Acolo, în ascunzătoarea cea mai tainică, stă o creatură puternică cu multe daruri: instincte bune, pasiune, creativitate, înțelepciune. Conectarea cu aceasta este un proces ce implică multă auto-analiză, asumare și perseverență. Și, nu în ultimul rând, susținere din exterior.

Pentru a ne descoperi pe noi înșine – cea sau cel nesufocat de cultură, societate, frici, complexe – avem nevoie să ne întoarcem la ritual, forma prin care aducem sacrul în lume și avem acces la cele mai profunde dorințe ale noastre.

Când femeile se adună într-un cerc sacru, totul se transformă, totul primește binecuvântare, iubire, acel strop de magie care ne înalță. Dacă ați fost vreodată la un ritual, știți cu siguranță despre ce vorbim. Dacă nu, vă descriem, pe scurt cum ritualul devine instrument de claritate și încredere.

Cu secole în urmă, femeile se uneau în cercuri pentru a se susține una pe cealaltă când nășteau, în timpul menstruației, pentru a avea grijă de copii sau pentru a povesti anumite întâmplări inspiraționale. Uneori, se întâlneau doar pentru a găti, a coase sau a dansa, ca în binecunoscutele șezători la care mergeau multe bunicile sau străbunicele noastre. Întâlnirile acestea, aparent simple, le ajutau să se simtă în siguranță și le întăreau sentimentul de apartenență la comunitatea feminină din care făceau parte.

Deși societatea de azi pare reticentă la astfel de comuniuni și, paradoxal, în globalizare trăim un proces acut de individualism, există în fiecare dintre noi acest strigăt de lup care își dorește reîntoarcerea la ritualurile de demult, la rădăcinile naturii noastre, la susținere reciprocă, la apartenența într-o comunitate.

Poveștile precum femeile din Liberia care s-au unit pentru a protesta împotriva unui război care le-a sfâșiat țara și viața, bucuria îndeplinirii unor dorințe doar pentru că au fost mărturisite într-un grup de femei care s-au rugat împreună șamd. sunt doar câteva dintre punctele care arată impactul acestui instrument de claritate și încredere: Ritualul (singurul care poate accelera procesul oricărei vindecări și care face magia vieții tangibilă).

Femeile, dar și bărbații din fiecare colț al lumii simt chemarea, dorința lăuntrică de a lua măsuri pentru recuperarea culturii noastre pierdute, a învățăturilor înțelepte, a obiceiurilor sacre.

Ce este un ritual?

Conform explicației din dicționar, un ritual este o ceremonie solemnă ce constă într-o serie de acțiuni efectuate conform unei ordini prestabilite.

Ritualurile au fost realizate timp de secole în toate religiile, culturile și tradițiile pentru a aduce sacrul în lume, pentru a primi binecuvântări sau protecție în diferitele împrejurări ale vieții.

Un ritual poate fi la fel de simplu ca o rugăciune spusă în fiecare zi în fața altarului din casa ta sau din inima ta.

Ritualul este o modalitate de a aduce în ziua noastră conștiință de sine, claritate, atenție, intenționalitate și prezență în orice zonă a vieții.

Este un portal pentru a apela divinul.

Creează un prag înspre ceva nou.

Ne sprijină în manifestarea intenției.

Pune în mișcare magia și frumusețea uitată a vieții.

Comentează