Termeni și condiții

Site-ul RitualurideTrecere.ro – https://ritualuridetrecere.ro/ – și toate sub-paginile lui (de forma https://ritualuridetrecere.ro/pagină) – (denumit “SITE” în continuare) este realizat pentru a furniza articole şi informații despre ateliere sau evenimente pe teme de psihologie şi dezvoltare personală.

Prin utilizarea SITE-ului și prin folosirea materialelor prezentate pe SITE (fie ele găzduite pe SITE sau pe site-uri externe), sunteți de acord cu termenii și condițiile de mai jos.

Editorul SITE-ului – Monica-Daniela Găitănaru – (denumită “PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE” în continuare) depune eforturi ca aceste informații să fie corecte și oferite la timp. Dacă sunt semnalate erori, PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE va încerca corectarea acestora. Cu toate acestea, PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu își asumă nici o răspundere cu privire la corectitudinea informației aflată în acest SITE.

Despre responsabilitatea asupra conținutului site-ului

Informația oferită:

  • nu este în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, completă, corectă sau actualizată;
  • poate conține greșeli;
  • poate conține legături web spre alte sit-uri asupra conținutului cărora PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu deține nici un control și pentru care nu își asumă nici o responsabilitate;
  • este exclusiv de natură generală și nu se raportează la cazuri particulare;
  • poate fi schimbată în orice moment, fără nicio notificare prealabilă;
  • poate fi ștearsă oricând de pe SITE;
  • este pur informativă, ar trebui să fie percepută de forma unui eseu, gânduri puste în online, și nu este destinată aplicării informațiilor în sens personal sau profesional.

PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu își asumă nici o răspundere în cazul în care anumite informații sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, șterse sau nu pot fi stocate pe server din orice motive. De asemenea, nu își asumă nici o răspundere pentru consecințele care pot apare datorită întârzierii, pierderii sau inexactității informațiilor publicate sau existente în prezentul site. Mai mult decât atât, PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu răspunde pentru problemele care pot apărea în urma folosirea informațiilor de pe SITE.

Despre site: SITE-ul poate oricând și fără notificare prealabilă:

  • să fie oprit;
  • să fie modificat din punct de vedere al conținutului, designului, structurii;
  • să fie mutat pe alt server sau alt domeniu.

Utilizatorii vor folosi informațiile furnizate în cadrul secțiunii exclusiv pe propria răspundere. În cazul unei daune generate de utilizarea informațiilor furnizate utilizatorii acceptă că PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE va fi absolvită de orice răspundere. De asemenea, pentru orice tip de conținut din SITE (text, video, imagine, prezentare, fișier de descărcat), PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu va putea fi trasă la răspundere pentru eventualele pagube, de orice natură, provenite din folosirea acelui conținut.

Noțiunea de neangajare a răspunderii nu se răsfrânge și asupra obligației PERSOANEI CARE SE OCUPĂ DE SITE de a respecta legislația în vigoare și nu poate exclude obligațiile PERSOANEI CARE SE OCUPĂ DE SITE impuse de lege.

Despre linkurile externe, materialele provenite din terțe părți (de exemplu, imagini preluate de pe alte site-uri, clipuri video postate de pe alte site-uri, linkuri către alte site-uri) și comentariile de pe SITE: PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE își rezervă dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe), imaginile, prezentările, documentele sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE. PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele resurse.

Precizări finale: PERSOANA CARE SE OCUPĂ DE SITE își rezervă dreptul de a modifica și actualiza aceste condiții in orice moment. Modificările devin efective de la momentul publicării lor pe SITE.

Termenii si conditiile de mai jos se refera la inscrierile in cadrul site-ului https://ritualuridetrecere.ro/ si participarea la cursurile si evenimentele pe care le organizam perioadic. Pentru a avea toate informatiile legate de conditiile inscrierii si participarii la evenimentele organizate sau promovate de https://ritualuridetrecere.ro/, va rugam sa cititi cu atentie cele de mai jos. In cazul în care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: +40746107106.

Prin completarea si trimiterea formularului de inscriere ce apare pe SITE, cursantul se inscrie la cursurile sau evenimentele care figureaza in programa fundatiei, si raspunde pentru corectitudinea datelor furnizate de el. Adresa de e-mail sau numarul de telefon indicat gresit atrage dupa sine neinregistrarea inscrierii, dat fiind faptul ca fundatia nu poate contacta cursantul.

Pretul atelierelor şi conferinţelor:

Toate preturile afisate pe site sunt in RON si, in cazul atelierelor, sunt exprimate per modul (numar total sedinte la cursuri, inclusiv materiale de lucru, unde este cazul). Locurile la cursuri si evenimente de pe site-ul https://ritualuridetrecere.ro/ sunt disponibile in limita locurilor existente in sala de curs.

Modalitati de plata pentru ateliere sau conferinţe:

Plata in numerar

Plata in numerar se face in lei, integral, la achitarea atelierului/ evenimentului la locaţia desfăşurării acestuia care poate varia în funcţie de numărul participanţilor şi de tematica abordată.

Conditii de returnare a taxei de participare la ateliere sau evenimente:

Returnarea taxei de curs se poate face numai daca retragerea (anuntarea in scris a imposibilitatii de a participa la curs /eveniment) este anuntata cel tarziu cu 3 zile inainte de data de incepere/ data evenimentului.

In cazul in care retragerea se face dupa inceperea cursului, suma aferenta taxei de curs nu se returneaza, deoarece locurile la ateliere sunt limitate si taxele reprezinta costurile pentru realizarea atelierelor inclusiv onorariul lectorului si materialele de curs.

Obligatii:

Pentru a oferi informatii actualizate https://ritualuridetrecere.ro/ va realiza periodic modificari in continutul site-ului, schimbarile referindu-se la informatii despre articole, evenimente, descrieri, poze, preturi etc. Preturile de pe site se pot modifica in functie de costurile aferente fiecărui atelier sau eveniment.

https://ritualuridetrecere.ro/ nu este raspunzatoare pentru prejudiciile generate de conexiunea de internet, in utilizarea, copierea sau afisarea continutului site-ului declinandu-si de asemenea raspunderea, pentru orice dezavantaje care pot surveni din cauza unor erori de software sau alte defectiuni tehnice aparute la server.

Politica de confidentialitate:

https://ritualuridetrecere.ro/ se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu cursantii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia. https://ritualuridetrecere.ro/ va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind articolele şi evenimentele de pe site si a trimiterii prin mail de newslettere.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

https://ritualuridetrecere.ro/ prelucreaza date cu caracter personal, in conformitate cu Regulamentul European 679/2016 (GDPR) si legislatia nationala in vigoare.

Prin comunicarea datelor cu caracter personal persoanele vizate isi exprima acordul expres si neechivoc, ca datele lor cu caracter personal sa intre in baza de date a site-ului cu scopul comunicarii articolelor, a evenimentelor, cursurilor si a proiectelor desfăşurate pe teme de psihologie şi dezvoltare personală.

Datele cu caracter personal colectate si prelucrate nu vor fi dezvaluite catre terti, cu exceptia cazurilor in care Fundatia are obligatia de a dezvalui datele in temeiul legislatiei in vigoare.

Persoanele vizate, au urmatoarele drepturi:

Dreptul de acces la date al persoanei vizate

Persoana vizata va avea dreptul sa obtina o confirmare cu privire la faptul ca datele cu caracter personal care o privesc sunt prelucrate sau nu si sa aiba acces la acele date cu caracter personal, inclusiv la urmatoarele informatii:

– scopul prelucrarii

– categoriile de date cu caracter personal vizate;

– destinatarii, in special destinatarii din tari terte;

– durata preconizata de stocare a datelor cu caracter personal sau criteriile utilizate pentru stabilirea acelei durate

– existenta dreptului de a solicita operatorului sa rectifice respectivele date cu caracter personal, sa le stearga sau sa restrictioneze prelucrarea lor sau existenta dreptului de a se opune acelei prelucrari (in mod clar si separat de alte informatii);

– dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere;

– in cazul in care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizata, sursa acestora;

– in cazul transferului catre tari terte, de asemenea, masurile de protectie corespunzatoare adoptate.

 

Dreptul de rectificare a datelor

Persoana vizata are dreptul:

– pentru rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care il/o privesc, fara intarzieri nejustificate,

– sa obtina completarea datelor cu caracter personal incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare

Operatorul va comunica rectificarea datelor cu caracter personal fiecarui destinatar, cu exceptia cazurilor in care acest lucru se dovedeste imposibil sau implica un efort disproportionat de mare.

 

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

Persoana vizata va avea dreptul de a sterge datele cu caracter personal care il privesc, din urmatoarele motive:

– datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate in alt mod;

– persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia s-a efectuat prelucrarea;

– persoana vizata aduce obiectii prelucrarii;

– datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

– datele cu caracter personal trebuie sa fie sterse pentru a se conforma unei obligatii legale;

Operatorul nu este obligat sa stearga datele cu caracter personal daca prelucrarea este necesara:

– pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare si de informare;

– pentru respectarea unei obligatii legale sau pentru indeplinirea unei sarcini efectuate in interes public sau in exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul;

– din motive de interes public in domeniul sanatatii publice (articolul 9 alineatul (2) literele (h) si (i), precum si articolul 9 alineatul (3) ale regulamentului);

– in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri stiintifice sau de cercetare istorica, in scopuri statistice, in masura in care dreptul de stergere a datelor este de natura sa faca imposibila sau sa prejudicieze grav atingerea obiectivelor acelei prelucrari; sau

– pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale.

In cazul in care operatorul a facut publice datele cu caracter personal si este obligat, in urma unei cereri a persoanei vizate, sa le stearga, tinand cont de tehnologia disponibila si de costul punerii in aplicare, va trebui sa ia masuri rezonabile, inclusiv masuri tehnice, pentru a informa operatorii si destinatarii care prelucreaza datele cu caracter personal ca persoana vizata a solicitat stergerea de catre acestia a oricaror link-uri sau a oricaror copii sau replicari ale datelor cu caracter personal.

 

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Operatorul va restrictiona prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanei vizate in urmatoarele cazuri:

– exactitatea datelor cu caracter personal este contestata de persoana vizata, pe o durata care permite operatorului sa verifice acuratetea datelor cu caracter personal;

– prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal si solicita in schimb restrictionarea utilizarii lor;

– operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar datele cu caracter personal sunt solicitate de persoana vizata pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale;

– persoana vizata a formulat obiectii cu privire la prelucrarea pe baza unei sarcini efectuate in interesul public sau pentru interesele legitime ale operatorului sau ale unei terte parti, pe durata verificarii prin care se stabileste daca motivele legitime ale operatorului sunt superioare celor ale persoanei vizate.

In cazul in care prelucrarea datelor cu caracter personal a fost restrictionata, acele date cu caracter personal pot fi doar stocate. Prelucrarea ulterioara este posibila numai:

– cu acordul persoanei vizate;

– pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor revendicari legale sau pentru protejarea drepturilor altei persoane fizice sau juridice;

– din motive de interes public al unui Stat Membru.

Operatorul este obligat sa informeze fiecare destinatar despre restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau ar presupune un efort disproportionat de mare.

 

Dreptul la portabilitatea datelor

Persoana vizata are dreptul sa transmita datele cu caracter personal care il privesc de la un operator la altul (in cazul in care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic), daca prelucrarea se face pe baza consimtamantului persoanei vizate sau pe baza contractului in cadrul caruia persoana vizata este parte contractanta, iar prelucrarea se face prin mijloace automatizate. Este imperativ ca transmiterea datelor cu caracter personal sa nu afecteze in mod negativ drepturile si libertatile celorlalti.

Persoana vizata are dreptul sa obtina datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit de calculator.

 

Dreptul de a obiecta

Persoana vizata va avea dreptul sa se opuna, in orice moment, din motive legate de situatia sa specifica, prelucrarii datelor cu caracter personal in scopul:

– indeplinirii unei sarcini efectuate in interes public sau pentru interesele legitime ale operatorului sau ale tertei parti, inclusiv elaborarea profilurilor;

– comercializarii directe, inclusiv elaborarea profilurilor, in masura in care este legata de o astfel de comercializare directa (in acest caz datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate in scopul comercializarii directe);

– cercetarii stiintifice sau istorice.

La cererea oricarei persone vizate, https://ritualuridetrecere.ro/ va asigura acesteia exercitarea drepturilor sale. In vederea exercitarii acestor drepturi, persoana vizata va transmite o cerere scrisa, datata si semnata catre Cabinet individual de psihologie Gaitanaru Monica-Daniela, la adresa str. Spatarului, nr 14, corp A, ap 1, parter.